S-a lansat Nokia 8

Finlandezii de la HMD Global au lansat Nokia 8, noul vârf de gamă al companiei,

acesta fiind dotat cu lentile Carl Zeiss și având un preț de 599 de euro, sub cel al iPhone, scrie Reuters.

Nokia 8 permite folosirea simultană a ambelor camere, facilitate numită Dual-Sight și care vizează atragerea tinerilor preocupați de transmisiile pe Facebook, YaouTube sau Periscope. De menționat că Samsung a avut deja o facilitate similară în urmă cu câțiva ani, pe modelul Galaxy S4.

Specificații de top

Compania beneficiază și de acordul de licențiere a tehnologiilor deținute de către producătorul german de lentile Carl Zeiss. Modelul vine cu două camere foto de 13 megapixeli.

Nokia 8 va concura și cu Huawei P10, prin includerea unei tehnologii audio surround. Aceasta este utilizată și în camera Nokia OZO, destinată profesioniștilor de la Hollywood.

În privința specificațiilor, Nokia 8 vine cu procesor Qualcomm Snapdragon 835, 4 GB de memorie RAM și 64 GB pentru stocare. Acesta din urmă poate fi extins cu ajutorul unui card de memorie MicroSD de 256 GB.

În privința ecranului, acesta are 5,3 inchi și vine cu tehnologie IPS, care permite redarea foarte exactă a culorilor. Rezoluția este QHD, adică de 2.560 x 1.440 pixeli.

În privința conectivității, Nokia 8 are conector USB-C, dar și ieșire audio de 3,5 mm, pe care Apple a eliminat-o anul trecut din iPhone 7, la fel ca și Motorola din dispozitivele sale de top.

De asemenea, există și senzor de amprentă, încărcare rapidă, în vreme ce bateria are o capacitate de 3.090 mAh.

Cât costă Nokia 8

Potrivit HMD Global, Nokia 8 va costa 599 de euro la retaileri.

Lansarea vine în contextul în care luna trecută HMD Global anunța că directorul său general, Arto Nummela, fost director și la Nokia, va părăsi compania, din motive personale.

Nokia a vândut în anul 2014 divizia de smartphone-uri către Microsoft, iar anul trecut a licențiat utilizarea brandului său către HMD Global. Aceasta produce inclusiv terminalele simple Nokia și a lansat în acest an o versiune modernă a celebrului 3310, cel mai vândut telefon din istorie.

Smartphone-urile Nokia sunt realizate de către grupul taiwanez Foxconn, același care asamblează și iPhone pentru Apple.

HMD Global este o companie finlandeză deținută de către fondul privat de investiții Smart Connect LP. Acesta este manageriat de către Jean-Francois Baril, la rândul său un fost vicepreședinte Nokia.

Câna apare în România

Momentan, nu există informații asupra lansării din România, comunicatul postat pe site-ul propriu al HMD Global menționând doar că va disponibil din septembrie, fără a preciza un anumit număr de țări sau care sunt acestea.

Totuși, brandul Nokia este foarte puternic în Europa, astfel că este de așteptat că Nokia 8 să apară în România în același timp sau doar cu puține zile de întârziere față de lansarea globală.

De altfel, presa de specialitate scria de curând că Nokia 8 a primit și un preț în rețeaua Vodafone România: acesta ar urma să fie disponibil la liber pentru 2.354 de lei, potrivit Mobilissimo.ro

Post Your Comment Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Continutul este protejat !!