S-a deschis Spamusement Park, primul parc de distracții termal din lume

Cine nu și-ar dori un roller coaster plin cu balonașe?

Orașul japonez Beppu din prefectura Ōita a devenit weekendul ăsta Raiul pe Pământ. Spamusement Park e prima combinație din istorie între un parc de distracții și un complex balnear, îmbinând utilul cu plăcutul într-un mod inedit.

Roller coaster-ul care dă pe-afară de balonașe e principala atracție a complexului, deși compartimentele sunt umplute cu spumă artificială. Ideea inițială era să se folosesacă apă termală, dar s-a renunțat la ea din motive care țin de siguranță.

Merry-go-round cu căzi (foto: youtube.com)


Vizitatorii care nu se împacă prea bine cu adrenalina pot opta pentru unul dintre celelalte unsprezece carusele, cum e merry-go-round-ul dotat cu căzi sau caleașca pe șine la care trebuie să pedalezi.

Nuditatea e interzisă, evient. Vizitatorii sunt obligați să poarte costume de baie sau prosoape atunci când se dau în diverse carusele, dar pot rămâne și în hainele de stradă (dacă nu-i deranjează să plece leoarcă de-acolo).


Distracție „light” pentru cei care nu se împacă bine cu adrenalina (foto: youtube.com)


Spamusement Park a devenit celebru în întreaga lume la finalul anului trecut, când primăria orașului Beppu a postat pe YouTube un filmuleț de prezentare a parcului de distracții. Primarul a promis că, dacă video-ul strânge un milion de vizualizări, se va asigura personal că prototipul va deveni realitate. Clipul a strâns vreo două milioane de view-uri încă din prima săptămână, iar primarul n-a avut încotro și s-a ținut de cuvânt.


300.000 $ au fost strânși numai din donații, iar cei care au contribuit cu minimum 72 $ au primit weekendul ăsta câte-un bilet gratuit. Și un prosop din partea casei. Așa, ca suvenir.

Post Your Comment Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Continutul este protejat !!