Problema grava descoperita la Android Oreo

Android Oreo pare sa acorde prioritate conexiunilor mobile de internet in locul celor Wi-Fi, spre deosebire de modul in care ar trebui sa functioneze in mod normal lucrurile.

In mod normal, atunci cand o conexiune Wi-Fi este activa, cea de internet ar trebui sa fie ignorata de catre sistemul de operare, dar Android Oreo nu vrea sa-i scuteasca pe utilizatori de facturile mari generate de consumul excesiv de internet mobil. Android Oreo are o schimbare facuta de catre compania Google care mentine conexiunile mobile de date active tot timpul, chiar si in cazul conectarii la retelele Wi-Fi. Modificare a fost descoperita multumita faptului ca exista o setare speciala in meniul pentru dezvoltatori din Android Oreo, aceasta avand setarea respectiva marcata special pentru a mentine conexiunea de internet mobil activa tot timpul.

Android Oreo trece acum printr-o problema pe care am intalnit-o anul trecut cand iOS 10 a fost lansat si avea o functie oarecum similara implementata. Mai exact, iOS 10 favorizeaza conexiunile de internet mobil cand cele Wi-Fi sunt foarte slabe, iar multi utilizatori au descoperit ca se genereaza costuri mari in facturi in mod inutil, acelasi lucru parand sa se intample acum cu Android Oreo al Google. Android Oreo are aceasta schimbare in investigare la compania Google, iar o actualizare a sistemului de operare este necesara pentru a o rezolva.

Problema nu este deocamdata una foarte mare deoarece Android Oreo nu a fost instalat decat pe un numar foarte mic de telefoane mobile din cauza modului in care sunt oferite actualizarile pentru sistemul de operare Android de catre partenerii Google. “After updating to Oreo last night, I received a huge spike in data usage, all the while being connected to WiFi. I contacted support and was told that they are aware of the issue and are working on a fix. In the meantime I have turned off mobile data while at home, so only WiFi is being used.” Android Oreo ar fi putut trece printr-un scandal imens daca functia ar fi ajuns asa la sute de milioane de persoane, asa cum se intampla cu sistemul de operare iOS al Apple. Partea buna pentru fragmentarea Android este ca in cazul unor greseli de acest gen, utilizatorii nu sunt afectati decat intr-un numar foarte redus, iar Google va avea posibilitatea de a rezolva aceasta problema a Android Oreo in timp util.

Post Your Comment Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Continutul este protejat !!