Primul RedBull SoundClash din România

Sper că nu ai planuri pe 28 septembrie, deoarece te așteaptă o experiență inedită, care în mod cert va fi foarte fun – primul Red Bull SoundClash din România.

Capete de afiș? CTC și Carla’s Dreams. Mișto, nu?

Cred că putem numi acest eveniment ca fiind surpriza muzicală a toamnei, poate chiar a anului – două scene în același timp, în același spațiu, de la aceeași oră.

Artiștii își vor antrena împreună fanii, pe 28 septembrie, la Sala Polivalentă din București, unde vor răspunde mai multor provocări și vor trece prin mai multe runde.

                          Foto: pxRob

 

SoundClash

Noțiunea de Soundclash a apărut în anii ‘50 în Jamaica, în rândul artiștilor reggae care aveau nevoie de provocări noi și care se întreceau în versuri și ritmuri felurite pentru a capta atenția publicului.

Îmbinarea de DJ-ing, muzică live și MC începea să atragă publicul din ce în ce mai tare, însă duelurile muzicale apăreau încă din Baroc, pe când Bach și Handel concurau la curtea habsburgilor, continuând mai apoi, pe ritmuri jazz, când trupe din New Orleans doar asta făceau.

Prima ediție a Red Bull SoundClash a avut loc în 2006 în Olanda, iar de atunci a făcut înconjurul lumii pe cinci continente, în peste 50 de dueluri.

Celebra trupă americană hip-hop The Roots a fost unul din capetele de afiș la un SoundClash în Boston, în 2009, față în față cu orchestra de ritmuri afro Antibalas.

După un show de vis pe care l-au dus împreună cele două trupe, toboșarul The Roots rezuma experiența îmbinării celor două stiluri: “Evenimentul este, practic, un zvâc prietenos și creativ, o camaraderie bazată pe respect și admirație mutuală”.

 

CTC

 

SoundClash via România

SoundClash-ul oferă setting-ul perfect, spațiul de joacă de care muzicienii au nevoie pentru o confruntare creativă și fără precedent.

Nu vorbim nici despre un simplu concert, nici de două consecutive, ci de o rivalitate care îi scoate atât pe artiștii de la Carla’s Dreams, cât și pe cei de la CTC din zona de confort și îi aruncă în acest vortex al ritmurilor improvizate și al jumătăților de piese pe care unii și le vor continua celorlalți.

Fiecare trupă va avea câte o scenă care-i va fi casă pentru două ore, fiecare îl va invita pe celălalt să schimbe ritmul, să arate că poate mai mult și mai tare.

Dincolo de provocarea de a se întrece pentru prima oară în ritmuri și rime, CTC și Carla’s Dreams sunt două fețe ale unei monede. Fiecare este imaginea unui colectiv de oameni creativi, cu povești de cântat în fața miilor de fani.

Pe o față a monedei avem hip-hop-ul autohton care spune tare, răspicat și impulsiv povești despre familii, droguri, sărăcie și “răni deschise de care nimănui nu-i pasă”, pe cealaltă avem pe ritmuri rock-pop-jazz povești mai așezate, dureroase, despre eroi, despărțiri și iubire.

 

Soundclash

Ce se întâmplă mai exact:

O confruntare creativă fără precedent: 2 scene, 4 runde provocatoare şi un public care decide învingătorul:

THE WARM UP – Fiecare trupă cântă 3 piese din repertoriul propriu.

RUNDA 1: ‘THE COVER’ – Artiştii interpretează o melodie celebră în stilul propriu.

RUNDA 2: ‘THE TAKE OVER’ – Carla‘s Dreams începe o piesă, CTC o preia din mers şi o continuă în stilul lor, apoi începe CTC şi preia Carla’s Dreams… timp de 4 piese.

RUNDA 3: ‘THE CLASH’ – Trupele interpretează 3 piese proprii în 3 stiluri muzicale diferite.

RUNDA 4: ‘THE WILD CARD’ – Fiecare trupă aduce pe scenă un invitat special surpriză.

 

Aici poți vedea clipul teaser.

 

Trupele:

Vlad Dobrescu, Doc, Deliric și DJ NASA au ocupat scena underground hip-hop încă de prin ’97, când abia începeau să lege primele prietenii și să scrie versuri, fiecare despre Bucureștiul lui.

Cântă împreună în formula CTC, sau separat, sau câte doi, însă rădăcinile lor comune se simt în versuri și se răspândesc repede de pe scenă pe buzele fanilor.

Carla’s Dreams e un proiect muzical, fiecare component venind poveștile lui. Este un proiect muzical din Republica Moldova care a reușit să cucerească publicul de pe ambele părți ale Prutului.

Deși s-au lansat cu doar patru ani în urmă prin deja celebra P.O.H.U.I., deși fața le este acoperită de culoare la fiecare concert, au ajuns repede la radio, pe scene, în mașinile și căștile românilor.

La final, publicul decide cine va câștiga confruntarea

Post Your Comment Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Continutul este protejat !!