PewDiePie nu mai este cel mai bogat YouTube-er din lume

După un an groaznic, gamer-ul  PewDiePie, nu mai este cel mai bogat YouTuber din lume,…

de aceea se claseaza pe locul șase.

La sfârșitul fiecărui an, Forbes lansează lista celor mai bine plătite vedete YouTube și, din moment ce, PewDiePie a provocat controverse repetate în 2017, nu este surprinzător faptul că el a fost eliminat de pe primul loc.

Felix Kjellberg aka PewDiePie, a fost “abandonat” de către agenții de publicitate după ce a inceput sa  posteze mai multe videoclipuri care includeau imagini rasiste, cat si limbaj rasist dar  și imagini antisemite.

Anul trecut câștigurile suedezului au fost în jur de 15 milioane de dolari, însă în 2017 au scăzut la 12 milioane de dolari după ce Google l-a exclus din program, iar Disney  a renunțat la studioul Maker Studios care avea mai multe canale dar care nu mai există.

Multe alte companii l-au pus pe lista neagra, ceea ce a dus la o scădere semnificativă a veniturilor, însă PewDiePie nu se poate plânge cu adevărat deoarece 12 milioane de dolari sunt încă o sumă de bani buna.
Și, deși a pierdut agențiile de publicitate, abonații lui nu au fost  opriți clar de comportamentul său, deoarece videoclipurile lui sunt încă vizionate de aproape 60 de milioane de persoane.
El este inlocuit drept cel mai plătit YouTuber, de cineva pe care probabil nu l-ați auzit sau vazut niciodată  – DanTDM.
Daniel Middleton a castigat 16,5 milioane de dolari în ultimul an datorită unui turneu mondial vândut soldout. El are 17 milioane de abonați și peste 11 miliarde de vizionări pe canalul său. Dan de 27 de ani de la Aldershot din Anglia a început să facă videoclipuri în 2012 despre Minecraft și Pokemon, în timp ce lucra la Tesco, iar canalul său a explodat curând.

#YOUTUBEREWIND2017 🙌🏻💎

A post shared by DanTDM (@dantdm) on

Spectacolul lui live la Opera din Sydney a devenit cel de-al doilea spectacol cu ​​cea mai rapidă vânzare pe care a găzduit-o vreodată, a publicat un roman grafic și a stabilit, de asemenea, recordul mondial Guinness pentru “cele mai multe vizionări pentru un canal video dedicat Minecraft“.

Făcând bani prin publicitate, Dan a obținut un profit mare cu YouTube, oferindu-i 68% din profiturile realizate.

Forbes a folosit date de la YouTube, agenți, publiciști și avocați pentru a calcula cifrele.

Mai jos avem un Top10 cei mai bogati YouTube-eri:

  1. Daniel Middleton (DanTDM) – $16.5m
  2. Evan Fong (VanossGaming) – $15.5m
  3. Dude Perfect – $14m
  4. Mark Fischbach (Markiplier) – $12.5m
  5. Logan Paul – $12.5m
  6. Felix Kjellberg (PewDiePie) – $12m
  7. Jake Paul – $11.5m
  8. Ryan ToysReview – $11m
  9. Smosh – $11m
  10. Lilly Singh (IISuperwomanII) – $10.5m

Post Your Comment Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Continutul este protejat !!