Muncitorii din fabricile Zara au ascuns mesaje de ajutor în haine

De curând, mai mulți clienți au găsit mesaje de ajutor cusute în hainele pe care le-au achiziționat din magazinele Zara.

Mesajele au fost plasate de muncitorii din fabricile de confecții cu care colaborează gigantul Zara. Ei cer ajutorul pentru faptul că nu au mai fost plătiți de luni de zile.

Nu este prima dată când Zara se confruntă cu o astfel de controversă. De această dată, mesajele cusute în haine au fost găsite în magazinele din Istanbul și erau scrise în turcă.

În mesaje mai era stipulat și faptul că muncitorii erau angajați ai firmei Bravo Tekstil, care s-a închis peste noapte, fără să-și mai plătească angajații. Bravo Tekstil producea haine și pentru Mango și Next.

În trecut, Zara s-a mai confruntat cu scandaluri cauzate de colaborarea cu fabrici care poluează masiv, de furtul muncii unor tineri designeri, dar și de colaborarea cu fabrici care își tratează angajații ca pe niște sclavi sau care „angajau” copii.

Greu de crezut că branduri precum Zara ar fi putut ajunge atât de mari fără astfel de practici imorale și chiar ilegale.

Post Your Comment Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Continutul este protejat !!