În jur de 60 de parcuri din București au fost închise

În școli cad tavanele peste profesori, iar din parcuri copiii pot ajunge la spital, pentru că multe dintre aceste spații reprezintă un pericol public. Deci, nicăieri nu mai e sigur să-ți lași copiii în acest oraș. De curând, în jur de 60 de parcuri au fost închise,

pentru că reprezentau un pericol pentru copii.

Este vorba despre parcuri mici, locuri de joacă dintre blocuri, dar și despre locurile de joacă din parcuri mai mari, cum ar fi cele din Lumea Copiilor, din parcul Regina Maria sau din IOR.

În urmă cu câteva săptămâni o fetiță s-a rănit grav într-un astfel de loc de joacă din parcul Tei, așa că Direcția pentru Protecția Consumatorilor din București a început să verifice parcurile pentru a preveni astfel de incidente. Nereguli s-au găsit cu duiumul.

S-au aplicat și amenzi primăriilor sau ADP-urilor, iar cele 60 de spații de joacă, de care vorbeam la început, au fost închise temorar, până la remedierea deficiențelor. Printre neregulile găsite de cei de la OPC București se numără: tobogane rupte, leagăne cu lanțurile ruginite, garduri de împrejmuire deteriorate etc.

Post Your Comment Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Continutul este protejat !!