După festivalul Untold, trebuie reabilitat parcul central

După Untold, reabilitarea Parcului Central din Cluj costă 

300.000 de lei. Posibil ca în Cluj să fie mai ieftină treaba cu amenajarea spațiilor verzi, pentru că în București 300.000 de lei s-ar fi dus pe câteva panseluțe plantate într-un rond din Rahova.

În orie caz, organizatorii festivalului vor suporta integral costurile. Iată ce zice comunicatul lor:

”Organizatorii Untold şi-au propus ca în baza acordului de manifestare publică să vină în susţinerea comunităţii locale şi să acopere integral costurile de reamenajare a Parcului Central şi a parcului din vecinătatea Hotel Sport, reamenajare necesară atât în urma organizării festivalului, cât şi din cauza unor factori independenţi (canicula din ultima perioadă, organizarea în parc a altor evenimente, uzura normală a parcului de peste an). În acest sens, Primăria Cluj-Napoca a stabilit necesarul lucrărilor de modernizare: pregătire teren şi supraînsămânţare, fertilizare teren, înlocuire pavaj, înlocuire bănci, înlocuire rigole, înlocuire stâlpi de iluminat public, înlocuire coşuri de gunoi, plombare gropi.”

 

Cu ce dileme rămânem după acest comunicat:

 

1. Organizatorii nu erau obligați, ci și-au propus să facă acest lucru? Adică, dacă nu voiau să repare pagubele produse de festivalul lor, puteau să nu o facă? Păi, de ce?

2. Toate reparațiile menționate în comunicat (par foarte multe) costă doar 300.000 de lei. Dacă da, putem să-i angajăm pe cei de la Untold să ne repare și parcurile din București, am economisi enorm și poate mai vrea „duamna” Firea să dea niște bani la Catedrala Mântuirii.

3. Dacă împarți 300.000 de lei la 4,5 lei, atât cât este euro, se obține suma de 66.666,6667 de euro. Cam mulți de 666. Poate preotul ăla avea dreptate și ar fi necesară și sfeştanie în Parcul Mare.

Post Your Comment Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Continutul este protejat !!