Dacă înjuri des, ești mai inteligent

Dacă tot timpul ți se reproșează că folosești un limbaj mai colorat, nu trebuie să te mai stresezi aiurea.

Experții au ajuns la concluzia că persoanele care înjură des sunt mai inteligente decât cele care nu înjură.

Potrivit specialiștilor, înjurăturile sunt un semn de inteligență verbală. Cu alte cuvinte, oamenii care își descarcă nervii au un vocabular mai bogat decât cei care nu înjură.

Psihologii Kristin Jay şi Timothy Jay, de la Colegiul de Arte Liberale din Massachusetts, sunt cei care au ajuns la această concluzie, în urma a două experimente.

În prima parte a studiului au fost incluse 43 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani. Participanţii au fost puși să rostească, în 60 de secunde, cât de multe cuvinte injurioase cunosc, iar apoi li s-a cerut să numească, tot într-un minut, câte denumiri de animale le vin în minte (denumirile animalelor au reprezentat indicatorul cercetătorilor pentru diversitatea vocabularului şi interesul lingvistic al persoanelor analizate).

 

În cea de-a doua parte a experimentului, cercetătorii au solicitat participanţilor să scrie cât de multe cuvinte injurioase cunosc, dar şi cât mai multe denumiri de animale care încep cu litera „a”.

„Un vocabular consistent de expresii tabu poate fi mai degrabă considerat un indicator al unor abilităţi lingvistice sănătoase decât o mascare a unor deficienţe verbale”, susţin autorii studiului.

Post Your Comment Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Continutul este protejat !!