Cum raspund oficialii Uber Romania la modificarea legii care ar putea bloca aplicatiile de ride sharing

Marti 19 decembrie 2017, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucureşti s-a discutat si despre  modificarea legii taximetriei, urmând ca, potrivit noilor reglementări, activitatea să se facă obligatoriu, printr-un dispecerat.

Edilul Capitalei a anunțat că activitatea de taximetrie se va face, obligatoriu, printr-un dispecerat, iar șoferii nu pot purta discuții despre politică, religie și sex.

Taximetriștii nu mai au voie să refuze curse sau să ceară bonusuri. Să nu fumeze și să aibă o ținută decentă. Să nu vorbească la telefon sau să nu asculte muzică tare. Să nu se angajeze, cu clienții, în discuții privind subiecte sensibile care ar putea să contravină principiilor, convingerilor clientului în religie, politică și domeniul sexual (..) Se instituie obligativitate ca activitatea de taximetrie să se facă printr-un dispecerat,

a declarat primarul general al Capitalei la începutul ședinței de consiliu.

 

Oficialii UBER Romania declara ca

“La o primă vedere, modificările aduse azi (marti 19 decembrie 2017) în Consiliul Primăriei nu afectează serviciile ca Uber. Analizăm și vom reveni cu puncte de vedere sau propuneri în perioada următoare, pentru a evita posibile interpretări abuzive. Vrem să fim partenerii Primăriei București”

De asemenea UBER Romania aminteste ca “a declarat în nenumărate rânduri că dorește să coopereze atât cu autoritățile, cât și cu ceilalți parteneri din industria transportului pentru a găsi o soluție viabilă, care să vină în întâmpinarea șoferilor parteneri, utilizatorilor, dar și a orașului.” “În unele țări, Uber funcționează sub cadrul care definește serviciile de închiriere  mașini cu șofer în regim privat, în timp ce alte state au definit ride sharing-ul ca pe o categorie separată de servicii de transport.” “Ca parte a angajamentului pentru România, UBER a anunțat lansarea UberGreen – serviciul cu mașini electrice 100%.” “UBER în România are un potențial mare să devină un serviciu pentru publicul larg – 1 din 3 tineri utilizează deja UBER și recomandă aplicația rudelor și prietenilor, UBER fiind cea mai recomandată aplicație, după mobile-banking, și urmată de Whatsapp”

 

Proiectul de modificare a legii taximetriei a fost lansat la începutul lunii decembrie, ca urmare a unei întâlniri cu reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR). Aceștia i-au prezentat primarului general o serie de revendicări ale asociațiilor taximetriștilor licențiați, care reclamau, printre altele, concurența neloială practicată prin sistemele de aplicații online ce oferă servicii ilegale de taximetrie.

Post Your Comment Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Continutul este protejat !!