Cine pariază pe McGregor este un romantic incurabil și un naiv, Mayweather a câștigat deja

„Meciul de box al secolului” dintre Mayweather și McGregor e fake news din mai multe motive.

Nu este un meci de box pe bune, ci se apropie mai mult de un circ, un freak show, dar care va fi cu siguranță spectaculos.

Miza reală nu este o centură sau un titlu, ci bani, foarte foarte mulți bani. Câștigătorul? Oricine are capul pe umeri n-are cum să vadă un alt câștigător, decât Mayweather. E vorba de logică și matematică. McGregor n-are nicio șansă. De fapt, Mayweather a câștigat de mult acest meci. Iată câteva argumente în acest sens.

 

McGregor este un luptător spectaculos de MMA, nimeni nu contestă realizările sale din octogon. Însă boxul este o cu totul altă mâncare de pește (alte reguli, alt ritm, altă „cușcă”, alt tip de lovituri etc.). Oricât de talentat ai fi, nu poți ca în câteva luni să te transformi într-un boxer suficient de bun pentru a-l face KO pe cel mai bun boxer din lume, cu 49 de victorii și 0 înfrângeri. McGregor nu are nici măcar un meci de box la amatori. E pur și simplu stupid.

 

 

Mayweather nu-și alege niciodată meciuri pe care e posibil să le piardă. Nu e deloc cel mai carismatic sau spectaculos boxer, dar e o mașinărie eficientă de câștigat meciuri, iar în spatele său are o echipă extrem de inteligentă. Din nou, cifrele nu mint, fie că e vorba de titluri sau de banii din bancă. În cazul de față, dacă echipa din spatele lui Mayweather ar fi avut cea mai mică suspiciune că meciul poate fi pierdut, nu ar fi fost de acord. Pentru Mayweather ar fi un adevărat dezastru ca prima înfrângere din întreaga carieră să fie cu un luptător care nu are niciun titlu, nicio centură, niciun meci în box. Ar avea 0 sens ca echipa sa să se înșele tocmai acum și să-l fi aruncat în acest meci dacă nu știa sigur că va câștiga.

În schimb, McGregor chiar dacă pierde câștigă… o gramadă de bani și și mai multă notorietate, pentru că măcar a încercat, s-a luat la trântă cu cel mai bun din lumea boxului.

 

 

Sunt foarte mulți care mizează pe faptul că lui McGregor îi va reuși un pumn bine plasat care-l va lipi de podea pe Mayweather. Ok, asta înseamnă că susținătorii acestei teorii se bazează pe noroc. Cu alte cuvinte spun că McGregor va câștiga pentru că este un irlandez norocos și nu pentru că este un atlet mai bun.

Cifrele arată că și acest lucru e imposibil. Oricine s-a uitat la câteva meciuri de box cu Mayweather își poate da seama rapid că au în față un maestru al acestui sport. În box loviturile nu sunt cele mai importante, ci mai ales tehnica de a-l face pe oponent să rateze, să greșească, să se descopere, să oboseacă și abia apoi să-i plaseze lovituri decisive. Floyd Mayweather nu este cunoscut pentru loviturile sale devastatoare, toate meciurile și le-a câștigat tocmai pentru că știe să se ferească și să-și obosească oponentul – este cel mai defensiv luptător din toate timpurile. McGregor va lovi mult și va rata la fel de mult.

 

 

McGregor se laudă că îl va face KO pe Mayweather în runda a 4-a. Este greu de crezut că McGregor va face față ritmului impus de Mayweaher chiar și 4 runde, cu atât mai puțin să-l facă KO. Iar posibilitatea ca meciul să ajungă până în runda a 12-a este atât de mică tocmai pentru că McGregor nu este obișnuit cu efortul pe care-l presupune un meci de box. McGregor este un luptător exploziv, dar ringul de box este ca pista unui maraton – nu 100 m viteză, 50 de km rezistență. E foarte posibil ca lui McGregor să i se termine benzina în runda a 4-a.

Așadar, oricine pariază pe McGregor este un romantic incurabil, un naiv, care ține întotdeauna cu echipa mai slabă, pentru că doar aceasta e capabilă să ofere surpriza mai mare, mai spectaculoasă. Din păcate, acest lucru nu se va întâmpla în meciul de mâine dimineață. Mayweather are deja 50-0 trecut în palmares.

 

Post Your Comment Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Continutul este protejat !!