Ce cumpără oamenii atunci când sunt stresați?

Majoritatea dintre noi ne relaxam mergând la cumpărături atunci când avem o problemă.

Iar în urma unei sesiuni de shopping ne alegem cu o nouă pereche de pantofi sau niște jeanși horror.

Cu toate acestea, se pare că în situații stresante alocăm mai multă atenție produselor de curățenie.

Cumpărăturile “din impuls”, în special cele sub influența stresului, se termină cu o mulțime de lucruri inutile.

Oamenii de știință susțin că starea noastră de spirit afectează nu numai cât de mult cumpărăm, ci și ceea ce cumpărăm.

Potrivit cercetărilor efectuate de revista “Journal of Consumer Research”, oamenii stresați aruncă cei mai multi bani pe lucruri la care s-ar fi gândit vreodată.

Cercetările au arătat că stresul și simțul pierderii controlului se compensează prin cumpărarea de produse de curăţenie.

Cercetătorii doreau să exploreze relația dintre dorința de a recâștiga controlul și deciziile de cumpărare. Când vine vorba de a face față stresului, putem uita despre articolele de lux. Aceste produse de curățare, unelte și materiale de papetărie sunt mai utile în lupta împotriva stresului.

“Consumatorii compensează pierderea controlului prin cumpărarea de produse de curățare din cauza legăturii lor cu procesul de rezolvare a problemelor”, explică cercetătorii.

Acest lucru poate explica de ce, foarte des în situații stresante sau când trebuie să facem ordine în viața voastră, începem întâi cu o curățenie generală în toată casa.

Stresul cotidian dispare când faci curățenie în casă deoarece corpul eliberează endorfine.

Potrivit unui studiu apărut în publicația medicală British Journal of Sports Medicine, pentru a elibera stresul cotidian, doar 20 de minute de curățenie în casă te ajută mai mult decât crezi.

“Dacă activitatea este suficient de viguroasă, în corp se vor elimina endorfine, hormonii care reduc stresul”, spune Mark Hamer, conducatorul studiului și cercetător la University College London.

Post Your Comment Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Continutul este protejat !!