Cât de bine e să dormi cu câinele în pat?

Câinii sunt partenerii noștri cei mai loiali. Împărțim zeci de lucruri cu ei. Chiar și patul nostru.

Dar e sănătos să dormi în același pat cu patrupedul tău? La întrebarea asta și-au răspuns cercetătorii de la Mayo Clinic.

În urma unui studiu, aceștia au descoperit că locul pe care îl ocupă câinele în dormitor poate influența atât calitatea somnului stăpânului, cât și sănătatea acestuia.

Echipa de cercetători alcătuită din specialiști în pneumologie, statisticieni și psihologi a studiat 40 de adulți sănătoși, care nu sufereau de tulburări ale somnului și care au împărțit același dormitor cu câinii lor.

Image result for dogs in bed

Timp de cinci luni, participanții au fost evaluați, iar în decursul a șapte nopți atât ei, cât și câinii lor, au purtat dispozitive de monitorizare a activității.

În cazul stăpânilor, dormitul alături de câini a determinat trezirea de mai multe ori în timpul nopții, dar pentru patrupezi acest obicei a îmbunătățit calitatea somnului.

Related image

Oamenii de știință au analizat și eficiența somnului. Persoanele care dormeau în aceeași cameră cu animalele, însă nu îi lăsau în pat au avut un nivel al eficienței somnului de 83%, iar cei care împărțeau patul cu acestea au avut o rata de eficiență a somnului de 80%.

 

Image result for dogs in bed

Însă unele probleme au apărut în urma prezenței câinilor în pat. Acest obicei i-a determinat pe stăpânii lor să se trezească de mai multe ori în timpul nopții în comparație cu cei care își țineau patrupedele pe podea.

Medicii au concluzionat că somnul întrerupt poate avea efecte negative asupra stării de dispoziție si a nivelului de atenție.

Însă potrivit specialiștilor, animalele de companie în dormitor nu perturbă perioada de odihnă a stăpânilor atât timp cât acestea nu dorm în pat.

 

Image result for dogs in bed

Post Your Comment Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Continutul este protejat !!