Animalele astea dubioase par desprinse fix din Pokemon

Comparația din titlu poate că sună puerilă, dar te vei convinge imediat că e cât se poate de adecvată.

Okapi (Okapia johnstoni)

Okapi (foto: wikipedia.org)

Știu ce gândești: „Ia uite ce zebră ciudată!”. E OK, dungile asta par să sugereze. De fapt, Okapi e înrudită cu girafa și trăiește prin pădurile ecuatoriale africane. Forma corpului e, per total, similară cu cea a girafelor, dar gâtul relativ scurt o dă de gol. Plus faptul că e 3 ori mai scundă.

 

Diavolul țepos (Moloch horridus)

Diavolul țepos (foto: wikipedia.org)

Monstrulețul ăsta desprins din Game of Thrones nu trăiește în Westeros, ci în zonele nisipoase ale Australiei. Cu o lungime de aproximativ 20 cm, diavolul țepos e cât se poate de inofensiv pentru noi: se hrănește cu furnici și plante, în principiu. Dacă țepii cu care e decorat nu sunt suficienți pentru a intimida adversarii, Moloch horridus își ascunde capul între picioarele din față și scoate la iveală un cap fals, amplasat pe ceafă. „Designul” creaturii e de-a dreptul ingenios, numeroasele șanțuri care-i străbat țepii ajutându-l să culeagă apă de ploaie sau roua și redirecționând-o direct în gura lui.

Pasărea-sabot (Balaeniceps rex)

Pasărea-sabot (foto: wikipedia.org)

 

E de ajuns să te uiți la ciocul ei ca să înțelegi e unde provine numele ciudat. Trăiește prin mlaștinile din Africa și le-a dat bătăi de cap multă vreme savanților care au încercat s-o clasifice. Inițial a fost numită barză, dar în momentul de față este considerată oficial un membru al ordinului Pelecaniformes. Deci pelican. Așteptăm nerăbdători vestea că e, de fapt, un Pokemon.

Molia-pudel venezueleană

Molia-pudel venezueleană (foto: flickr.com)

Dubioșenia asta a fost descoperită de Dr. Arthur Anker în 2009, într-o savană din Venezuela. Savantul a făcut cunoștință lumii cu molia-pudel prin intermediul propriului profil de Flickr, postând fotografia lui personală. Încă nu s-a aflat mare lucru despre creatură, dar experții sunt de părere că face parte din genul Artace.

 

Șarpele-penis (Atretochoana eiselti)

 

Șarpele-penis (foto: wikipedia.org)

 

Nu aveam cum să exclud exemplarul ăsta din listă. O echipă de biologi brazilieni a descoperit la finalul lui 2011 șase penisuri înotând prin adâncurile Amazonului. Cercetătorii au anunțat că, deși Atretochoana eiselti seamănă cu un șarpe, e mai degrabă o rudă de-ale salamandrelor sau de-ale broaștelor. Șarpele-penis – care nu e nici șarpe, nici penis – respiră prin piele și se hrănește cu viermi și pești de mici dimensiuni.

Babirusa

Babirusa (foto: wikipedia.org)

 

Supranumit porcul-cerb, Babirusa trăiește prin pădurile indoneziene și impresionează prin colții săi ieșiți din comun. În cazul masculilor, caninii superiori sunt curbați înspre frunte și, dacă Babirusa nu are grijă să-i rupă constant, la un moment dat ajung să-i străpungă craniul. Lent. Dureros. Asta înseamnă să trăiești pe muchie de cuțit.

 

Crabul Yeti (Kiwa hirsuta)

Kiwa hirsuta (foto: wikipedia.org)

Poate că Yeti nu există decât în basme, dar Crabul Yeti e cât se poate de real. Crustaceul ăsta a fost descoperit în 2005 pe lângă Insula Paștelui din Oceanul Pacific. Se crede că blănița aia blondă îl ajută în procesul de chimiosinteză (nutriție autotrofă), detoxificând mineralele otrăvitoare din apă. Crabul Yeti ajunge, de regulă, la o lungime de 15 cm și trăiește în adâncurile oceanului, la peste 2.000 m sub apă.

Post Your Comment Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Continutul este protejat !!