Tariful la taxi crește, săptămâna viitoare, pentru toate companiile

Tariful la taxi crește,

săptămâna viitoare, la 1,70 de lei pentru toate taxiurile din București și Ilfov. Măsura trebuia aplicată de la 1 octombrie, însă companiile au amânat data din cauza numărului mare de mașini.

Numai două companii de taxi au majorat tariful de la 1,39 la 1,69 și 1,70 de lei. Începând de luni, până pe 20 octombrie, și celelalte companii vor majora tarifele. Măsura, care ar fi trebuit aplicată de la 1 octombrie, a fost amânată din cauza numprului mare de mașini, respectiv câteva mii.

„De data asta, nu mai e un zvon şi nu ne mai lăsăm în offsaid unii pe alţii. Tarifele au să crească la toţi, dar e o problemă de resoftare a aparatelor şi de recolantare – de afişare pe portiere a noilor tarife – la câteva mii de maşini. Din cauza asta n-au crescut la toţi din 1 octombrie, dar avem termenul de 20 octombrie pentru încheierea acestor manopere”,

a spus reprezentantul unei companii de taximetrie.

Companiile care au acum tarife de peste 1,70 lei/km nu vor majora aceste costuri odată cu societăţile care vor trece, până pe 20 octombrie, de la 1,39 la 1,70 lei/km.

Măsura majorării tarifelor la taxi a fost luată ca urmare a majorării accizei la carburanți. 1Ne vom alinia la prețurile din piață. În București oricum tariful era mic, iar acum (de la 1 octombrie –n.r.), pe fondul acestor scumpiri ar fi ajuns foarte mic. O să mărim tarifele și noi”,au declarat reprezentanții Meridian.

Post Your Comment Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *