Noile cartele pentru accesul la metroul din București

De duminică vom avea câteva noi tipuri de cartele de metrou.

Este vorba despre cinci titluri de călătorie, unele dintre ele idei foarte bune.

De exemplu, de pe 15 octombrie vei putea cumpăra și o singură călătorie cu metroul, aceasta va costa 2,5 lei. Știu că și înainte se putea intra la metrou dacă dădeai 2 lei doamnei din ghereta de la intrare, care apăsa discret pe un buton și porțile de acces se deschideau ca prin minune, dar acum vei putea face asta legal.

O altă noutate destul de utilă este abonamentul pe un an, care va costa 720 de lei (ieși mai ieftin cu 120 de lei dacă achiziționezi acest abonament, față de situația în care ai cumpăra în fiecare lună câte un abonament de 70 de lei, timp de 12 luni). Întrebarea aici este: din ce material va fi acest abonament, pentru că ar fi ideal să fie din plastic, având în vedere că abonamentele lunare, pe cartele de carton, se strică foarte ușor.

De asemenea, Metrorex introduce cartelele pentru grupuri de persoane, după cum urmează: cea pentru trei persoane va costa 5 lei, cea pentru patru persoane6,5 lei, iar cea pentru cinci persoane8 lei. Cartelele de grup (3, 4 sau 5 persoane) vin în sprijinul grupurilor (atât călători fideli, cât și turiști) cu prețuri mai avantajoase per călătorie.

Actualele titluri de călătorie nu își vor modifica tarifele, mai arată compania de transport. În prezent, pentru cei care circulă cu metrou sunt disponibile cartele cu două călătorii (5 lei), cartele cu 10 călătorii (20 lei), abonamente pentru o zi (8 lei), abonamente pe o săptămână (25 lei) și abonamente lunare (70 lei).

Este neclar de ce cineva și-ar mai cumpăra o cartelă de 2 călătorii, când poate opta pentru una de 3. Oricum, totul se va lămuri în timp, până la urmă, Metrorex nu e o companie care să să fie renumită pentru schimbări sau modernizări smart.

Post Your Comment Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *