Ce spune despre tine faptul că ești dezordonat, pierzi nopțile și înjuri mult

Uite o chestie cel puțin interesantă

– ce-ar fi dacă ți-aș spune că oamenii care te critică (sau care te-au criticat) pentru faptul că pierzi nopțile, ești dezordonat sau înjuri mult nu au dreptate?

Oamenii de știință (previzibil, nu?) au găsit un răspuns pentru astfel de comportamente, iar studiile lansate în urma cercetărilor acestora confirmă – se pare că ai un IQ mai mare dacă ești înzestrat cu una dintre calitățile de mai sus.

Foto ilustrativ


 

Oamenii inteligenți înjură mult

De obicei, atunci când cineva înjură, părerea generală este că are un vocabular limitat. Însă, gândește-te puțin – practic, cei care nu folosesc înjurături își limitează vocabularul, deoarece folosesc în mod intenționat mai puține cuvinte.

Evident, există și un studiu pe acest subiect, iar rezultatele au arătat că cei care reușesc să spună multe înjurături într-un minut au și un nivel de inteligență ridicat.

Studiul a concluzionat că un vocabular bogat este un semn al forței vorbirii și nu o încercare de a ascunde deficiențele verbale.

Foto ilustrativ


 

 

Oamenii inteligenți se culcă târziu

E deja ceva vreme de când oamenii de știință au hotărât că “păsările de noapte” sunt ființe inteligente. Obama, Charles Darwin, Winston Churchill, Keith Richards sau Elvis Presley sunt doar câțiva care practică același lucru.

Dezordinea și inteligența merg mână-n mână

Un studiu al celor de la Universitatea din Minnesota sugerează că dezordirea este un semn al oamenilor inteligenți. Dacă nu-ți petreci mult timp făcând curat și organizând tot în jurul tău, asta înseamnă că mintea ta este ocupată cu lucruri mai importante.

“Disorderly environments seem to inspire breaking free of tradition, which can produce fresh insights. Orderly environments, in contrast, encourage convention and playing it safe”, este de părere psihologul Kathleen Vohs.

Foto ilustrativ

Post Your Comment Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *